angels1

Από αυτή την σελίδα που είναι αφιερωμένη στο γιό μου Γιάννη, ο οποίος πλέον έχει περάσει  στον χώρο της άυλης πραγματικότητας, θα ξεκινήσω να γράφω μια σειρά άρθρων για τους Αγγέλους όπως σας το είχα υποσχεθεί, με στόχο να βρει ο καθένας απο εμάς ποιος Άγγελος τον εκπροσωπεί βάσει της ημερομηνίας γεννήσεώς του.

Τώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η ανθρωπότητα και κατά επέκταση και η προσωπική μας ζωή, αφού στην ουσία διαπραγματευόμαστε όλοι μας το μεγάλο υπαρξιακό θέμα του θανάτου και το αληθινό βίωμα της απώλειας και όχι πλέον την διανοητική εμπειρία των βιβλίων και της διάθεσης για μεταφυσική αναζήτηση, σε σπρώχνει να καταταχτείς πλέον σε στρατιώτη του φωτός και όχι σε αναζητήτή του φωτός. Ποια είναι η διαφορά έχετε αναρωτηθεί ; O αναζητητής του φωτός ερευνά χαλαρά το φως και ακολουθεί μέσα του κάποιες ανάγκες της ψυχής του ενώ αντίθετα ο στρατιώτης, επιβάλλεται να κάνει πράξη αυτά που έχει διδαχτεί για τον πόλεμο. Έτσι αναγάγεται σε πολεμιστή του φωτός. Εμείς απο εδώ και στο εξής, για να καλύψουμε τις ανάγκες που ήδη έχουν ξεκινήσει και είναι ορατές  και κυρίως μπορεί να είναι έξω απο την πόρτα μας και μερικές φορές και μέσα στο σπίτι μας, είναι επιβεβλημένο να συνδεθούμε με τον αόρατο κόσμο των Αγγελικών επουρανίων ταγμάτων,  των θείων δυνάμεων και οτιδήποτε άλλο μας βοηθάει για να ξεκολλήσουμε από τον κόσμο της διτόττητας και να αναβαθμιστούμε σε υψηλότερα πνευματικά όντα όπως είναι και ο αληθινός μας εαυτός.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ

Η Λέξη Άγγελος προέρχεται απο το αρχαίο ελληνικό ρήμα «αγγέλω» που σημαίνει « φέρω, μεταφέρω είδηση»

Οι Άγγελοι είναι δημιουργήματα του Θεού. Είναι υπαρκτά ουράνια πλάσματα σε μια άλλη διάσταση πραγματικότητας. Ειναι οι αγγελιοφόροι του Θεού που μεταφέρουν μηνύματα και ενέργειες απο τον ουρανό στην γή, δηλαδή ανάμεσα στον Νού του κόσμου δηλαδή τον Θεό και το σώμα του κόσμου, δηλαδή την ύλη.  Απο την πνευματική στην υλική διάσταση απο τον εσωτερικό κόσμο στον εξωτερικό κόσμο.  Δηλαδή μεταφέρουν μηνύματα και επιθυμίες απο τον κόσμο των ιδεών στην υλική πραγματικότητα.  Σε σχέση με τους ανθρώπους είναι ανώτεροι στην γνώση και απαλλαγμένοι απο τα πάθη, άυλοι και ασώματοι όχι όμως απολύτως, γιατί παντογνώστης, απαθής άυλος, ασώματος, και  πανταχού παρών είναι μόνον ο Θεός. Είναι τα δεύτερα νοερά φώτα , τα οποία λαμβάνουν τον φωτισμό τους απο το πρώτο και άναρχο φως του Θεού.

Είναι πνευματοΫλικές υπάρξεις λεπτόσωμες και επιτελούν το έργο της δόξας και του ύμνου του Θεού. Οι Άγγελοι υπερβαίνουν τις Θρησκείες. Υπάρχουν πολύ πριν απο αυτές, πριν απο τον ίδιο τον άνθρωπο. Μπορούμε να πούμε ότι οι ΄Αγγελοι είναι τα χέρια του Θεού, οι σκέψεις του Θεού.

Οι Άγγελοι τόσο μακριά και συνάμα τόσο κοντά. Τόσο απρόσιτοι και συγχρόνως τόσο προσιτοί. Τόσο αόρατοι και άυλοι  και παράλληλα τόσο ορατοί και υλικοί. Μεταφέρουν την πλήρη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο, είναι στην κυριολεξία ο Θεός σε δράση.

Έχουν ποικίλες δυνάμεις, χαρακτηριστικά, ιδιότητες

 

Συχνά προς δική μας ωφέλεια έρχονται σε επαφή μαζί μας, αρκεί φυσικά να τους αναζητήσουμε. Απεικονίζονται ώς νεανίες με φτερά αλλά και ιεροπρέπεια και έχουν την μορφή ενός επουρανίου στρατεύματος. Πολλές φορές η ψυχή μας παρομοιάζεται με έναν Άγγελο για αυτό η κλίση όλων μας είναι καθαρά πνευματική αρκεί να ανακαλύψουμε την αληθινή μας φύση.

Τα ονόματά των Αγγέλων τελειώνουν πάντοτε στην κατάληξη ΗΛ που σημαίνει ΗΛΙΟΣ και ΦΩΣ.

Οι Άγγελοι είναι υπαρκτά ουράνια πλάσματα σε μια άλλη διάσταση πραγματικότητας.

Εδώ και πολλά χρόνια μαζί με την ενασχόλησή μου με την Αστρολογία, έψαχνα και διάβαζα και για τους Αγγέλους . Ο λόγος είναι ότι συνδυάζονται και με τα  4 στοιχεία της Αστρολογίας ( ΦΩΤΙΑ, ΓΗ, ΑΗΡ, ΥΔΩΡ)  αφού οι αρμοδιότητες των Αγγέλων και η λειτουργία τους είναι συμπαντική. Οι Άγγελοι γενικά βρίσκονται ανάμεσα στην ύλη και τον Θεό δηλαδή ανάμεσα στις σφαίρες και στα άστρα, στο  άπλετο και το απέραντο φώς που κυβερνά τον κόσμο.

Η παρουσία των Αγγέλων είναι πολύ έντονη και στην Χριστιανική Θρησκεία. Είναι σίγουρα οι πιο αγνές και αγαπητές μορφές που θα βρεις κανείς μέσα στα Ευαγγέλια.

Στην Χριστιανική Θρησκεία τιμώνται ιδιαίτερα οι Αρχάγγελοι :

Ο ΜΙΧΑΗΛ ο οποίος είναι ο αρχηγός του Ουρανίου στρατού και φύλακας του στοιχείου της ΓΗΣ.

Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ο οποίος είναι ο μέγας αγγελιοφόρος του Θεού αφού έφερε και το χαρμόσυνο μήνυμα στην Παναγία μας, και είναι ο φύλακας του ΥΔΑΤΟΣ.

Ο ΡΑΦΑΗΛ  ο οποίος είναι ο μέγας θεραπευτής και φύλακας του στοιχείου της ΦΩΤΙΑΣ.

Ο ΟΥΡΙΗΛ ο οποίος είναι ο Άγγελος της μεταμέλειας και φύλακας του στοιχείου του ΑΕΡΑ.

Οι Άγγελοι είναι φύλακες όχι μόνον της ψυχής  και του πνεύματος αλλά και του σώματος. Για αυτό χρειάζεται να τους επικαλούμαστε για να μας βοηθήσουν και να μας εξαγνίσουν.

Την επόμενη εβδομάδα η συνέχεια για τους Αγγέλους.